Читај ми!

Жена змај

Олгица Арађански, власница радње за израду свећа у Кикинди, добитница је награде "Цвет успеха за жену змаја 2013" Удружења пословних жена Србије. Она је једна од тринаест награђених жена у Србији и једина која је признање заслужила у категорији - самозапошљавање.

Добитница награде "Цвет успеха за жену змаја 2013" Удружења пословних жена Србије је Олгица Арађански, власница радње за израду свећа у Кикинди.

Она је једна од тринаест награђених жена у Србији и једина која је признање заслужила у категорији - самозапошљавање.

Бака Олгице Арађански бавила се производњом свећа и имала је малу радњу у старој згради кикиндске пијаце. Олгица каже да јој је бака била велика инспирација и да јој је она пружила сазнање колико један обичан занат може бити веома креативан, да у њему можете пронаћи себе и испунити своје снове.

Да би отворила занатску радњу млада предузетница је уложила сву имовину коју је имала.

"Кад сам се сетила те породичне традиције, негде почетком деведесетих, кад нам је свима било тешко, ја сам у њој видела излаз. Искрено речено, нисам замишљала да ћу правити свеће, јер једна генерација у породици је прескочила бављење тим послом, али променила сам мишљења кад сам први пут видела ту сировину, колико је захвална и креативна и тако сам се заљубила у овај посао", каже Олгица.

Креаторка уметничких свећа је маштала да ће се бавити комуникацијама и тржиштем, али, како каже, најлепше ствари у животу дешавају се сасвим случајно, тако да је кроз игру и експерименте прављење свећа прихватила као животно опредељење.

"Пресудно је било кад сам видела колики потенцијал и личну креативност могу исказати кроз рад са таквим материјалом", додаје кикиндска предузетница.

Олгица Арађански сматра да свако има довољно снаге да буде подршка самом себи. Само треба извући из себе сву огромну вољу и жељу и успех неће изостати, каже Жена змај 2013.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару