Читај ми!

Литица у равном Банату

У панчевачком парку Барутана летос је отворен скејт парк за бициклистичке скокове. То место сада ће бити још атрактивније за љубитеље екстремних спортова, јер је изграђена и вештачка стена.

У парку за екстремне спортове у Панчеву који се простире на две хиљаде квадратних метара изграђена је вештачка стена висока 10 и по метара.

Намењена је за тренинге алпиниста и такмичара у слободном пењању, али моћи ће да је користе уз одговарајућу опрему и деца која воле екстремне спортове. Једно од њих је и Вук Кошић који воли планинарење и, како каже, сад ће имати где и да тренира.

Уз велику стену постављена је и мања висине два и по метра и овде ће почетници моћи да провере своју снагу и кондицију.

Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт каже да је његов циљ да се кроз разноврсну понуду што више деце и људи анимира да се баве спортом.

"Морамо да улажемо у инфраструктуру и да ако неко жели да се бави екстремним спортом ми то треба и да му омогућимо. Доста смо носили обележје загађеног града и хоћемо да постанемо град спорта и да омогућимо свима да имају где да се баве било којим спортом", каже Фаркаш.

У равничарском Панчеву вештачка стена је тренутно највеће узвишење у граду и са њеног ограђеног хоризонталног врха пружа се леп и атрактиван поглед на Народну башту и скејт парк.

И Павле Раданов, градоначелник Панчева био је изненађен великим одзивом својих суграђана.

"С обзиром да смо равничарски крај лепо је видети оволико људи који воле да планинаре. Надам се да ће љубитељи спорта и планинарења и из других градова доћи овде да обаве своје припреме, јер сад имамо одличне услове за све врсте екстремног пењања", каже Раданов.

Вештачка стена има много нагиба и падова који отежавају пењање и само обучени такмичари и планинари моћи ће да је савладају.

Директор Јавно-комуналног предузећа "Зеленило" Драган Катуца каже да очекује да ће из читаве Војводине долазити у Панчево да би користили ову стену, јер је она највећа у нашој земљи.

У току радног времена поред стене увек ће бити неко од радника из "Зеленила" или инструктора који ће бринути о безбедности љубитеља екстремних спортова, а када њих нема са стене ће бити скидани рукохвати који могу да се дохвате са површине како би се спречило пењање без надзора.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару