Читај ми!

Будите шампион локалног развоја

НАЛЕД и РТС позивају све општине и градове у Србији да учествују на конкурсу "Шампиони локалног развоја". До 25. новембра биће изабрано десет локалних самоуправа које су приступом и реформом администрације значајно поправиле квалитет живота и услуге грђанима.

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио-телевизија Србије позивају све општине и градове у Србији да учествују на конкурсу "Шампиони локалног развоја".

До 25. новембра, биће изабрано 10 општина и градова, пет шампиона и пет вицешампиона, који су својим приступом и реформом локалне администрације значајно поправили квалитет живота и услуге грђанима.

Да ли и општине и градови у Србији могу да постану шампиони локалног развоја, зависиће од успешности у следећим категоријама: промоцији инвестиција реформи администрације сервису грађанима подршци привреди јавно приватном партнерству, али и у примени оригиналних решења.

Виолета Јовановић извршни директр НАЛЕД-а каже да та алијанса жели да, у сарадњи са РТС-ом, истакне примере општина које су у локалној администрацији унапредили квалитет живота у локалној средини:

"Кроз овај конклурс хоћемо да истакнемо добре примере који функционишу у пракси, а које и друге општине могу да препознају и да са успехом примене у својо средини."

Комисија, у којој су и три новинара РТС-а, оцењиваће од 1 до 5 решења по следећим критеријумима: примењивост решења, мерљивост резултата и ефекти, домет решења, однос трошкова и бенефита, иновативност.

"После прошлогодишње успешне акције са НАЛЕД-ом која се звала ‘Питајте када’ желели смо да наставимо сарадњу, и покушаћемо", рекла је Душка Вучинић, шеф Одсека за односе с јавношћу РТС-а. "Сигурна сам да ћемо успети да олакшамо и омогућимо грађанима Србије да лакше живе и лакше раде, да подстакнемо запошљавање, и верујемо да ћемо после ове кампање поделити успех са грађанима."

Обрасце за конкурс за једну од пет награда општине могу да преузму са сајта НАЛЕД-а, а документацију пошаљу до 25. новембра електронски на адресу: office@naled-serbia.org или поштом: НАЛЕД, Македонска 30/VII Београд.

            

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару