Читај ми!

Увођење комуналног реда

Комунална полиција у Нишу кренула је са обавештавањем власника хаварисаних и нерегистрованих возила паркираних на јавним површинама да уклоне своје аутомобиле. Уколико то не учине, како кажу, уклониће их градске службе.

Нерегистрована или хаварисана возила на тротоарима, паркинзима и зеленим површинама нису само честа суморна слика Ниша, већ и препрека и пешацима и возачима.

"За пролазак смета, а смета и за паркирање, заузима паркинг место. И врло је ружно видети запуштена кола која нико не вози", кажу Нишлије.

Нишка Комунална полиција евидентирала је више од две и по хиљаде таквих возила.

"Овде је реч о нерегистрованим возилима, хаварисаним, прикључним возилима, камп приколицама. Такође, евидентирана су и нова возила која нису регистрована, а намењена су продаји", каже Милан Ђорђевић из комуналне полиције.

Скупштинском одлуком град Ниш кренуо је са увођењем комуналног реда. Током наредне две недеље комунални полицајци обавештаваће власнике о акцији и позивати их да сами уклоне возила. После тога, укониће их градске службе.

"Та возила биће након тога одношена и грађане ће то уклањање стајати десетак хиљада динара уколико се одлуче да та возила преузму", каже Ненад Станковић, заменик председника Скупштине града Ниша.

Ипак, власници хаварисаних аутомобила могли би бити и на добитку, уколико четвороточкаша, некада месецима или годинама заборављеног на неком тротоару, рециклирају. Најближи рецилажни центар је у Алексинцу.

"Не могу да кажем да ће се обогатити када га буду довезли, али у сваком случају неких 150 евра по једном аутомобилу узму као за старо гвожђе", каже Миодраг Миловановић из "Максико" у Алексинцу.

У рециклажи или на лицитацији ће напуштена возила завршити и ако их уклоне градске службе, а власници се не јаве ни после четири  месеца. Тако добијна средства подмириће трошкове одношења возила и лежарине, а остатак ће бити уплаћен у градски буџет.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару