Јагодински студенти и привредници у Бечу

Србија је најстабилнија држава у региону што потврђује и чињеница да је у Србију из Аустрије дошло 400 компанија, а ниједна није отишла, рекао Драган Марковић у Бечу. Он предводи делегацију од 600 студената и привредника из Јагодине.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма који у Бечу предводи велику делегацију студената, градоначелника и привредника позвао је данас аустријске инвеститоре да улажу у српске градове, који ће, како је рекао, инвеститорима дати бесплатно инустријске зоне.

"Нама социјална помоћ не треба, требају нам партнери"', нагласио је Марковић у Привредној комори Беча, додавши да је Србија најстабилнија држава у региону и да ту чињеницу потврђује и чињеница да је у Србију из Аустрије дошло 400 компанија, а да ниједна није отишла.

"'Србија ће веома брзо постати чланица велике европске породице", истакао је Марковић указујући да то доказује и то што је бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер дошао у Србију да постане саветник првог потпредседника српске владе Александра Вучића.

Марковић, чија делегација броји 600 чланова од којих 540 студената, а остало су градоначелници и представници полтичких партија, указао је да српски привредници, на многим пријемима, чују од страних делегација и привредника ''да су били у Београду''.

''Није Србија само Београд. Србија и је и 12 градова, односно градоначелника који су овде са нама. Желимо да вас упознамо да у Србији постоје велики градови који имају доста потенцијала, ресурсе, тако и квалитетне стручне људе", казао је Марковић.

Он је истакао да су градоначелници дошли у Беч да понуде индустријске зоне у својим градовима и да те индустријске зоне дају бесплатно инвеститорима.

"Конкретно што желимо вама је да понудимо економску сарадњу, и сваки град је понео свој материјал", казао је Марковић позивајући привреднике из Беча да дођу у Јагодину или било који други град у Србији.

Марковић је објаснио да се сви градови у Србији, а има их 160, залажу за економску децентрализацију.

"Хоћемо да будемо ваши домаћини, да дође председник Привредне коморе Беча у Србију и не желимо да се тај састанак одржи у Београду, већ у неком од градова представљених овде", поручио је Марковић. Он очекује да из Аустрије у Србију стигне двадесетак инвеститора.

Он је предложио да један део производа који Беч увози, убудуће увезе из Србије. Иако је у Србију стигло већ 400 аустријских предузетника, није довољно искоришћен географски положај и близина две земље.

Шефица одељења за међународне односе Привредне коморе Беча Габријела Фирер објаснила је модел комора у Аустрији, истакавши да су оне независне од државе, и да се финансирају искључиво од чланства.

Према њеним речима коморе су изузетно битне у процесу приближавања Србије ЕУ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару