Читај ми!

Пупинове награде најбољима

Поводом дана рођења Михајла Пупина у Идвору је фондација "Младен Селак" поделила признања најбољим проналазачима и ставароцима из Србије, а Регионални центар "Михајло Пупин" из Панчева наградио је 23 најуспешнијих ученика.

Регионални центар за таленте "Михајло Пупин" из Панчева већ четири године у Националном дому у Идвору представља и награђује своје најуспешније ученике. Они су пример другим ђацима како треба учити.

Један од најбољих је Марко Шушњар, који ће у децембру учествовати и на јуниорској олимпијади физичара у Индији.

"Трудио сам се и то је кључ успеха. У континуитету радим још од почетка школовања. Напорно сам радио и то је један од важних фактора за успех. Прија ми када на овакав начин пред толико познатих научника примим награду", каже Шушњар.

Његов ментор у Регионалном центру за таленте је Драгољуб Цуцић, који је задовољан што сваке године има све више талентоване деце која хоће да уче.

"Таленат је као у спорту пожељан, али ништа то не вреди ако се не ради сваки дан по неколико сати. За велика постигнућа потребно је и много труда и ова деца су то на време схватила и зато су тако и успешна", каже Цуцић.

Фондација "Младен Селак" наградила је у пет категорија и најбоље проналазаче и ствараоце. Награду за изузетан допринос развоја Иновацијског покрета у Србији добила је Татјана Лисавац.

"Сви ови људи и млади и стари морали би да буду подржани не само од Селакове фондације, јер су вредни за наше друштво. Читава та идеја око Пупина требала би да буде потврда да нећемо заборавити никога ко је нешто добро учинио за овај народ, ко је допринео његовог образовању и ко је препознатљив у свету", каже Татјана Лисавац.

Професор Милан Распоповић који је створио и прославио Математичку гимназију истакао је да се систем вредности у нашем друштву што пре мора мењати.

"Немам ништа против певачица, ни против Куће фудбала, нека се праве национални стадиони, али молим вас дајте нешто и за научни подмладак и учините нешто за оне на којима лежи наша будућност", апеловао је Распоповић.

И док је професор Распоповић указивао на неопходну помоћ са Националног дома Михајло Пупин отпао је део плафона. И то довољно говори колико бринемо о нашим великанима и њиховој заоставштини.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

           

           

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару