Читај ми!

Обележен Дан града Ужица

У Ужицу одржана свечана седница поводом Дана града. Седници присуствовао министар правде и државне управе Никола Селаковић. Градоначелник Саша Милошевић најавио нове инвестиције.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић присуствовао је свечаној седници поводом Дана града у Ужицу.

Министар, иначе рођени Ужичанин, подсетио је да су Ужичани кроз историју увек били посебни.

"Једини су (Ужичани) у Србији за време Првог светског рата имали посебну војску, а у Другом светском рату једину слободну територију у поробљеној Европи, Ужичку републику.

У даљој историји у 14. веку од када и датира први писани помен овог града у дубровачким списима, Ужице је било трговачки центар овог дела Србије", подсетио је Селаковић.

Истакао је да "Ужице и данас има ту шансу са својим развојним потенцијалима".

Говорећи на свечаној седници, амбасадор Русије Александар Чепурин честитао је Ужичанима 684. годишњицу постојања и нагласио традиционалну повезаност Русије и Србије.

"Србија се данас налази у ситуацији у којој је Русија била пре 10 година, када су морали да се предузму одлучујући, преломни кораци за развој земље. Надам се да ће и Србија начинити кораке који ће довести до просперитета земље и народа", рекао је Чепурин.

Градоначелник Ужица Саша Милошевић, сумирајући шта је урађено у протеклих годину дана, као најважније завршене пројекте издвојио је оспособљавање аеродрома Поникве за цивилни саобраћај некомерцијалних летова и откуп перона аутобуске станице у Ужицу.

"Предстоји нам повећање капацитета аеродрома Поникве, реализација оснивања интегрисаног универзитета и изградња студентског дома, као и опремање кардиохируршке сале у Општој болници Ужице у које ће бити уложено пола милиона евра", истакао је Милошевић приоритетне ивестиције у наредном периоду.

На свечаној седници уручене су и захвалнице, награде и плакете појединцима и организацијама за изузетне резултате у раду.

Најзначајније признање - плакете града Ужица добили су Учитељски факултет, пројектант бране Врутци Лазар В.Јовановић, бивши директор комуналног предузећа у време изградње бране Врутци Милорад Дебљевић и неурохирург Лукас Расулић.

Свечаној академији присуствовали су и представници градова Љутомер (Словенија), Велес (Македонија) и руског Курска збратимљених са Ужицем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару