Читај ми!

Живот под шифром С 20

Документарну исповест, или роман детекције, трилер, или књигу о борби са највећим негативцем у историји човечанства, Весна Милетић је написала с надом да ће бар некоме спасити живот. Рано откривање рака дебелог црева сигуран је пут ка излечењу те опаке болести.

Тек када сте животно угрожени почнете да цените живот, посебно ситнице које га чине лепим, пише Весна Милетић. Искрено и отворено. Од игнорисања симптома, откривања болести, суочавања, до последње реченице у књизи - "Држим се и не предајем се".

"Писање није било лако", каже ауторка књиге. "Враћала  сам се на ситуације које су биле болне, али сам осетила и задовољство, стално размишљајући о људима којима ће можда моја књига спасти живот."

Рак дебелог црева је други по учесталости облик карцинома и у Србији и свету, а већина пацијената одлази на преглед у одмаклој фази.

"Оно што рак дебелог црева разликује од других јесте то што је излечив", каже др Милена Шћепановић, координатор за рано откривање рака дебелог црева, уз напомену: "ако се открије на време".

"Живот са шифром С 20" је документарна исповест, или роман детекције, или трилер, борба са највећим негативцем у историји човечанства, каже др Вукашин Антић:

"Зато што вековима на хиљаде истраживача трага за злочинцима, никако да га ухвате, увек се измигољи, мада му постепено избијају оружје из руку."

"Књига је писана финим минималистичким стилом, без много придева, описа, са фокусом на главну јунакињу, Весну и саму радњу", каже уредник Ненад Жупанц.

Десет поглавља, од "Провалије" до "Живота" који ипак може бити леп. Подршка најближих, љубав, дружење, путовања, уживање у ситницама које живот чине лепим, то је рецепт Весне Милетић.

"Живот са шифром С 20" је документарна исповест Весне Милетић о борби против рака дебелог црева, од првих симптома, преко потврде дијагнозе до излечења. Књигом упозорава да је неопходно рано откривање болести, јер је тада тумор излечив.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару