Читај ми!

Протест због моста

Мештани пет селa у околини Врања блокирали су искључење са магистралног на споредни пут, на деоници код села Павловца. Повод за протест су инфраструктурни проблеми, пре свих, урушени мост у Ратају.

Како би исказали незадовољство због тога што мост у Ратају није реконструисан, а и локални путеви у лошем стању мештани пет врањских селa блокирали су искључење са магистралног на споредни пут, на деоници код села Павловца.

Тридесетоминутна блокада зауставила је привремено пар аутомобила и аутобус.

"Ми нисмо екстремни живаљ, већ сеоски народ, нисмо за то да зауставимо овде ауто-пут, али то ћемо урадити уколико се не укључе у решавање проблема, иде зима", каже Новица Митић из Одбора за организацију протеста.

Мост у Ратају изграђен је пре 50 година и четири пута саниран. Од априла није безбедан за саобраћај. Уклоњени су више пута постављани знаци упозорења возачима, а и барикаде од шљунка. Конструкција моста је на више места оштећена.

"Дођу, заустављају људе да не прођу, а где да прођу они што на посао иду у Бујановац, Прешево.
После месец и по дана биће Морава велика, па не може да се ради, па ћемо опет да чекамо", кажу мештани.

Ребаланском буџета обезбеђена су средства за мост у Ратају - пет милиона и 800.000 динара, а завршена је и техничка документација.

Бобан Стаменковић, помоћник градоначелника каже да ће данас  бити објављен тендер за извођача и да очекује да ће извођач ући у посао за месец и по дана.

Мештани скрећу пажњу и на лоше путеве. За реконструкцију путева око Александровачког језера потребно је 42 милиона динара. Пројектно-техничка документација је завршена, а град је конкурисао код Министарства грађевинарства и урбанизма.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи