Читај ми!

Успех нишких тенисерки

Најбоље младе тенисерке у екипном првенству су играчице тениске академије "Живковић" из Ниша. На такмичењу које је одржано у Сомбору, учествовало је седам екипа из Србије, а тенисерке из Ниша су у финалу победиле екипу Црвене Звезде резултатом 4:0.

Попут Новака, Јелене, Ане.. и ове младе тенисерке свој тениски пут почеле су на шљаци. На недавно одржаном екипном првенству Србије до 16 година освојиле су прво место.

"Било је тешко, напорно и узбудљиво и није се знало до краја ко ће бити победник", каже тринаестогодишња Теодора Ристић.

"Било је треме и надали смо се донекле, али нисмо биле потпуно сигурне и нисмо очекивале да ћемо тим резултатом добити мечеве. Припремали смо се јако дуго, скоро целе године, активно две недеље", додаје Емилија Данчетовић (16).

И до сада су учествовале на многим првенствима, али им је ово, како кажу, најбољи резултат.

Маша Антонијевић (16) каже да су једном ушле у финале, али су изгубиле одлучујући дубл.

"Срећна сам, ово је најбоље екипно до сада и најбоље смо одиграле. Играле смо пре две године полуфинале и прошле године финале, а сад смо освојиле", каже Миљана Ристић (15).

Тренер Никола Живковић каже да ове године мора да издвоји да је Миљана Ристић била финалиста државног првенства до 16 година, Емилија Данчетовић и Данило Вукотић полуфиналисти државног првенства, јер су освојили 3. место на првенству Србије.

Од стотинак такмичара који се такмиче у више категорија, најуспешнији играју и за јуниорску репрезентацију Србије.

rt.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи