Читај ми!

Нови изглед нишког Дечијег центра

Група студената Факултета уметности у Нишу, уз подршку програма "Покрени се за будућност", који финансира компанија "Филип Морис", осликала је зграду Дечијег центра на површини од 335 квадратних метара. Студенти су успели да промовишу себе, али и да улепшају зграду у срцу парка "Чаир".

Младост, креативност, упорност - само су неки од синонима за групу студената Факултета уметности у Нишу који су, уз подршку програма "Покрени се за будућност", који финансира компанија "Филип Морис", осликали зграду Дечијег центра.

Њихова жеља да промовишу свој рад и таленат била је неизмерно јака.

"Желели смо да одрадимо нешто, да оставимо неки траг као студенти, да се настави идеја да студенти имају праксу у јавном простору, да урадимо нешто за опште добро нашег друштва  а на крају да направимо простор за нашу личну промоцију", каже Невена Стефановић студенткиња мастер студија.

За многе од њих после рада у атељеу ово је искуство више.

Иван Митић студент 3. године каже да је сам формат већи, а самим тим имамју већу слободу да изразе своју креативност и мотиве које су изабрали.

До мотива су стигли преко више од 200 радова деце са ликовног конкурса.

"Углавном смо их обрађивали, репродуковали и уклапали у неке апстрактне композиције које смо ми сами израдили", каже Милена Лазаревић студенткниња мастер студија.

Њихов ментор и професор Перица Донков кроз овај пројекат се вратио у студентске дане, када је са својим колегама осамдесетих година учествовао у изради чувеног мурала преко пута некадашњег клуба Академија у Београду.

Донков каже да је и тада и сада проблем са муралима администрација.

"Када се ово одомаћи као што полако почиње, а са овим и уводи у јавност на велика врата кроз рад ових студената, онда ће вероватно понуде да стижу саме по себи као што су и нама стизале осамдесетих година", каже Перица Донков професор Факултета уметности.

Ови млади људи имају и жељу и умеће и елан. Могло би, како кажу, друштво то да препозна па да и други зидови у граду буду попут ових на Дечијем центру.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи