Читај ми!

Стигла вода са Рзава

Вода из Рзава ка Пожеги пуштена касно поподне, али треба времена да дође до свих потрошача. После два дана сувих чесми, становници Чачка, Горњег Милановца и Лучана добили техничку воду. Један број мештана Драгачева и даље се снабдева из цистерни. Вода још увек није за пиће.

Квар на водосистему "Рзав" синоћ је отклоњен, па је вода кренула кроз цевовод. Међутим, како је његова дужина од Ариља до Горњег Милановца 75 километара, било је потребно време да стигне до крајњих потрошача.

Резервоари у Горњем Милановцу су сада пуни, па се уредно снабдева градско језгро и сеоске средине. Техничка вода из Рзава ка Пожеги пуштена је касно поподне, а техничку воду имају и Чачак, Горњи Милановац и Лучани. За један број мештана Драгачева вода се и даље допрема у цистернама.

Лучани су без техничке воде били два дана, а сада у систему имају уобичајену количину са Рзава- 62 литра у секунди.

Вода је потекла кроз цевовод ка Гучи, па је за сада притисак добар и стабилан у доњим зонама. Због огромне потрошње, стабилизација у снадбевању Гуче очекује се током ноћи, када би требало да и преосталих две и по хиљаде корисника добију техничку воду.

И када вода потече из славина, неколико дана неће моћи да се користи за пиће.

Директор ЈП "Рзав" Љубо Лазовић каже за РТС да ће цевовод морати да се испере и дезинфикује, а током наредна три-четири дана вода ће бити редовно анализирана.

У Чачку је вода стабилног и доброг притиска али може да се користи само за санитарне потребе. Исправност воде контролисаће Завод за јавно здравље, а након три узастопна узорка који буди исправни, вода ће моћи да се користи за пиће. Већ током дана биће узети први узорци.

Коначну реч о томе када ће моћи да се користи за пиће даће заводи за јавно здравље у Чачку и Ужицу, као и надлежне инспекцијске службе. До тада, грађани ће се водом за пиће снабдевати из цистерни.

Из ариљске фабрике воде поручују да ће, и када се стабилизује водоснабдевање, и даље важити први степен рестрикције, уведен почетком прошле недеље, због иначе смањеног дотока у „Рзав" и повећане потрошње.

То подразумева забрану ненаменског трошења воде, односно поливање башти, дворишта, асфалта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи