Читај ми!

Сукоб с управом угрожава децу?

Сукоб између директорке вртића и општинских власти у Белој Паланци траје месецима, па родитељи страхују да би ти неспоразуми могли да негативно утичу на боравак њихове деце у вртићу. Помиње се чак и могућност да деца остану без ужине.

Пре десет месеци објавили смо причу о сукобу између локалне самоуправе и директорке вртића у Белој Паланци. Неспоразуми трају и даље и не зна се када би могли да се разреше.

У два објекта Предшколске установе "Драгица Лаловић" у Белој Паланци смештено је 180 малишана. Родитељи, како кажу, са зебњом доводе децу у вртић:

"Сви ми који доводимо децу знамо како је било зимус, када смо имали ситуацију да нема грејања па децу вратимо, доведемо децу - нема хране па децу вратимо, ово је заиста нечувено."

Директорка вртића каже да је најновији проблем на релацији Општина - Предшколска установа настао због неуплаћивања средстава добављачима који вртићу испоручују храну. Иако деца тренутно имају ужину, могу доћи у ситуацију да наредних дана не могу да је обезбеде.

"Шаљемо дописе Општини, молимо их да нам уплате средства да можемо нормално да функционишемо, али они остају глуви до дана данашњег", наводи Наташа Ћирић, директорка ПУ "Драгица Лаловић" у Белој Паланци. "Ми  имамо одређена средства која уплаћују  родитељи  на  конто боравка деце у вртићу, од тих пара купујемо хлеб и друге намирнице. Али све то зависи од уплате родитеља, некад буде више, некад мање."

С  друге стране, локална самоуправа негира тврдње директорке и оптужује је за ненаменско трошење средстава.

"Прошле године су премашили биџет за 30 %", кажеДраган Живковић, заменик председника општине Бела Паланка. "Ове године су, у прва 4 месеца, имали извршење од  35 %, а сви остали корисници буџета између 12 % и 25 %."

Ту није крај међусобним оптужбама.

"Мој одлазак до председника, заменика председника, једноставно није могућ", наглашава директорка вртижа. "Ја у општину не могу да уђем, прошле године су ме избацили у пратњи полиције."

Заменик председника општине тврди да директорка комуницира са њима смо преко дописа, не зато што јој  они не дозвољавају улаз већ, како је рекао, зато што не жели да сарађује са локалном самоуправом.

Још  се не зна када ће ова прича добити свој епилог. Ипак, и представници вртића и локалне самоуправе у Белој Паланци слажу се с тим да проблем треба решити што пре - због добробити деце, а разрешење очекују од надлежног министарства.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару