Читај ми!

Шта оџачар ради лети

За најмлађег ваљевског оџачара Данијела Јовановића нема зиме, не само због тога што има мало колега у Ваљеву и околини већ зато што гради посве другачији имиџ. Захваљујући томе, посла има и кад огреје сунце.

Оџачари би више волели да не раде само сезонски, од октобра до априла, већ да посла имају током целе године, али кад прође грејна сезона само их најсавеснији домаћини одмах позову да припреме димњак за следећу зиму.

Најмлађи ваљевски оџачар Данијел Јовановић има другачији приступ послу од већине својих колега у Србији, па и оних десетак у свом граду. Кад се заврши грејна сезона, почиње своју маркетиншку активност.

"Идем од куће до куће. Ко хоће, хоће, ко неће - оставим визит-карту, то је исто посао", објашњава Данијел. "Ви оставите контакт број, кад им буде затребало, неће да јуре димничара, чекај, дао ми је онај дечко летос картицу, њега ћу позвати."

Занату га је научио мајстор Раша, а осамосталио се пре три године кад му је било двадесет. Без доброг маркетинга данас се не може успешно пословати. Стога су Данијелу беле рукавице, сатенско одело и цилиндар веома важни, али и квалитет услуге.

Да свој посао ради како треба, потврђују и грађани који су веома задовољни његовим услугама.

"Попне се, не поломи ниједан цреп и најбоље очисти", потврђује Јордан Вукосављевић из Ваљева. "Чистили су пре и други, али лошије од њега."

Када виде димничара који је елегантно обучен, да ради у белим рукавицама и није гарав, каже Данијел Јовановић, увек се зачуде: "Питају: чекај, како си ти такав?! Кад уђете код људи у кућу, ако сте гарави, неће да те прими."

Популарности "Срећног димничара", како је Данијелу име на једној друштвеној мрежи, доприноси и девојка Љиљана, задужена за свеже фотографије са терена. Радо је виђен, јер се свакоме чини да му увек треба мало више среће и пара.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220 068

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару