Читај ми!

Хумано срце за Шапчане

За стотину најсиромашнијих шабачких породица, Фонд "Хумано срце Шапца" обезбедио је три хиљаде јаја, двеста килограма меса и освежавајуће напитке.

Фонд "Хумано срце Шапца" за Ускрс је обрадовало материјално угрожене граађане. За стотину породица, обезбеђено је три хиљаде јаја, двеста килограма меса и освежавајући напици.

Поред редовних месечних пакета са храном и средствима за личну хигијену, ове намирнице допринеће да најсиромашнији Шапчани мирније дочекају предстојећи Ускрс.

Да користи восак, перо и свећу, Живанка Ћирић научила је од своје мајке још као девојчица. Од "Хуманог срца Шапца" добила је 30 јаја, а за пријатеље и родбину нашарала је скоро седам стотина.

"Ово нам је најбољи поклон за Ускрс од Хуманог срца", каже Живанка. "Увек су нам
излазили у сусрет. Нема код њих не могу, нећу, немамо. За нас увек мора да буде."

Поклон "Хуманог срца" обрадовао је и четворочлану породицу Рајшић која се у Шабац из Хрватске доселила пре 18 година:

"Долазимо са Баније, живимо муж, ја и двоје деце. Не радимо нигде, живимо од материјалне помоћи и од помоћи Хуманог срца, коме смо од срца захвални", каже Миланка Рајшић.

За четири године рада, Фонд "Хумано срце Шапца" помогао је многим суграђанима. Његова врата, била су отворена за оне којима је потребна материјална и социјална помоћ, или само топла људска реч.

За стотину породица, обезбеђено је три хиљаде јаја, двеста килограма меса и освежавајући напици.

Фонд "Хумано срце Шапца" препознатљив је по свом раду, заиста се трудимо да нико не остане гладан и заборављен. Поводом Ускрса потрудили смо се да породицама које су социјално угрожене обогатимо и улепшамо трпезу намирницама које симболизују овај велики хришћански празник", рекла је Ана Петровић, секретар Фонда "Хумано срце Шапца".

У социјалним становима у Шапцу живи 12 породица са седамнаесторо деце. Они који још не знају да шарају и фарбају јаја, ове године добили су задатак да их ређају у корпице и у недељу поделе својим вршњацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару