Читај ми!

"Меркур" шампион здравственог туризма

Специјална болница "Меркур" из Врњачке Бање добитник је признања "Златно туристичко срце" које се додељује најбољима у здраственом туризму Југоисточне Европе.

Међународни центар за развој туризма и угоститељства Сацен интернатионал, по 22. пут доделио је "туристички оскаре" најбољима. Специјална болница "Меркур" из Врњачке Бање добитник је признања Шампион здраственог туризма Југоисточне Европе.

Ово признање Меркуру је додељено на манифестацији земаља Југоисточне Европе "Златно туристичко срце", одржаној у хотелу "Палас" у Београду 26. априла 2013. године.

Као и претходних година, ова интернационална туристичко-угоститељска признања додељена су најбољима у туризму, у 12 категорија.

На свечаности, награду у име Меркура, примила је Јасмина Вешковић, помоћница директора за немедицински сектор.  "Меркур" је за све учеснике припремио мноштво специјалитета карактеристичних за Меркурову кухињу, као и део где су сви могли да се упознају са понудом за предстојећу сезону.

Награду у категорији Туристичка дестинација Југоситочне Европе добила је Турска. Амбасадор Турске у Београду Мехмет Бозај том приликом је истакао да ово признање обавезује његову земљу да у области туризма не само задржи садашњи ниво већ да настоји да буде што боља у наредном периоду.

Признање "Златно туристичко перо" добила је Светлана Зрилић, ауторка емисије "Књига утисака" која се већ 13 година емитује на Другом каналу РТС-а. Међу награђенима су и Херцег Нови, као Туристичко место Југоисточне Европе, 52. Сабор трубача у Гучи као туристичка манифестација Југоисточне Европе, "Монера експорт - импорт" као партнер године у угоститељству и туризму Југоисточне Европе, Етно-село Станишићи - Бјељина као шампион етно-туризма Југоисточне Европе.

Свечаност је отворила Мирјана Ковачевић, из сектора за туризам Министарства финансија и привреде, истакавши да је овај скуп прилика да туристички посленици из региона размене своја искуства.

Госте је поздравио и организатор манифестације, директор Сацен Интернационала Драган Глигоријевић, истакавши да овај део Старог континента остварује изузетан туристички раст, са тенденцијом да буде још виши.

Проглашењу најбољих претходила је туристичка акција "Бирајмо најуспешније у туризму Југоисточне Европе 2012", где је међународна туристичка патрола Сацен интернационала обишла Турску, Румунију, Бугарску, Македонију, Босну и Херцеговину, Црна Гору, Хрватску, Словенију, Албанију, Кипар, Тунис, Малту и Грчку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару