Читај ми!

Панчевци праве прозоре за свет

Архитектонски студио из Париза послао је прошле године понуду фирмама у Европи, које могу да направе алуминијумски прозор са дрвеном облогом за старо градско језгро у Паризу. Све услове испунили су једино запослени из Техномаркета у Панчеву.

Од почетка ове године запослени у Техномаркету испоручују Французима ЕЦОЛ алуминијумске прозоре са спољном и унутрашњом дрвеном облогом. Овај посао је веома захтеван, јер нови производ мора да прати геометријски изглед старих прозора, али и да задовољи стриктне прописе о задржавању аутентичног изгледа фасада  који су под заштитом државе.

Директор Техномаркета Мирољуб Кршанин каже да је веома поносан на овај посао.

"Французима се веома допао наш производ и сад га ширимо даље. Биће нам као и свима који имају шта да понуде светском тржишту неопходна и помоћ државе да би смо што успешније комерцијализовали ову причу. Ми смо успели да задовољимо све критеријуме иностраних купаца, а ишло се до најситнијих детаља. Иако имамо неопходну сертификацију у посети нам је била делегација из француског Института за сертификацију, јер су желели да провере енергетску ефикасности наше пословне зграде и производне хале", каже Кршанин.

Сви материјали који се примењују у производњи ЕЦОЛ прозора су рециклирани и морају да задовоље најстрожије стандарде. Користе се фарбе на бази воде и квалитетно масивно дрво. Трослојна стакла гарантују савршену изолацију и добру енергетску ефикасност.

Александар Живановић, радник Техномаркета каже да њихови нови прозори нуде и одличну изолацију од буке која се често занемарује, а од изузетног је значаја, посебно у градским зонама.

Панчевачки прозори, сем на француском тржишту, имају купце и у Аустрији, Азербејџану и Уједињеним Арапским Емиратима, а после презентације Заводима за заштиту споменика у Србији ови прозори већ красе и неке старе објекте у Панчеву, Суботици и Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару