Читај ми!

Стабилно стање повређене деце

Деветоро деце са рекреативне наставе, која су јуче повређена на рингишпилу у Сокобањи, осећају се добро. Девојчица са тешким повредама главе је после операције стабилна и на одељењу је нишке неурохирургије. Рингишпил у Соко Бањи радио је без атеста и пре уговора о закупу простора.

У холу дечје интерне клинике у Нишу данас нема гужве. Мајка најтеже повређене девојчице Оливера Анђелић каже да се девојчица сећа свега, зна како се зове, помера руке и ноге и да се надају најбољем.

Сломљени рингишпил у Сокобањи још није уклоњен, а на излетишту данас није било туриста. Власник забавног парка Душан Панић, чија је снаха јуче ухапшена, каже да је рингишпил купљен пре десетак дана када је и постављен.

Он признаје да је пуштен у рад без атеста, скоро два месеца пре почетка уговора о закупу простора.

"Ја имам атест на два велика рингишпила и то долази из Ниша, све је исправно и код овог, само што је дунуо ветар и прекинуо га као жилетом", каже Панић.

Сокобања као туристичко место је власницима забавних паркова још пре 11 година забранила рад на јавним површинама, али су се многи, који су регистровали делатност ,преселили на приватни посед.

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић каже да инспекција нема одговорност, нити могућност контролисања, јер је закуп на простору "Србија шуме".

Хотели и одмаралишта у бањи, у којима се годинама орагнизује рекративна настава, у време седмодневног боравка деце имају посебан програм посете знаменитостима краја.

Пре незгоде, прваци из Крушевца су обилазали летњу позорницу, Спомен чесму и парк у Борићима.

Славољуб Милановић управник хотела "Здрављак" у Сокобањи каже да нека учитељица и жели да искористи садржај у праку, сладолед, рингишпил и да на то они не могу да утичу.

Републички просветни инспектор је разговарао са учитељицама у Сокобањи, а записник, како је потврђено РТС-у, биће прослеђен Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару