Читај ми!

Сећање на колеге РТС-а

У знак сећања на шеснаесторо трагично настрадалих колега у бомбардовању РТС-а 1999. године, 14. пут наша кућа организује Меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16". Од ове године, осим у Београду, туринир се одржава и у Зрењанину, Бору, Нишу, Крагујевцу, Пожаревцу и Ужицу, где је протеклог викенда одиграно прво коло турнира.

У предаху свакодневних обавеза, први на црту изазову "Играјмо за 16", меморијалном турниру посвећеном, од ове године свим жртвама бомбардовања, изашле су екипе привредника, комуналних полицијаца и политичара.

На предлог породица погинулих и организационог одбора турнира, од ове године,  осим у Београду, туринир се одржава и у Зрењанину, Бору, Нишу, Крагујевцу, Пожаревцу и Ужицу, где је протеклог викенда одриграно прво коло турнира.

"Ја лично сам пратио ваш трунир на РТС-у и ранијих година и драго ми је да се то ето помиње сваке године", каже Војислав Тешић из екипе привредника.

Јован Марковић из екипе политичара каже да овде резултат није у првом плану и да је основни циљ оваквих манифестација да се прошири борј људи који учествују на њима и да се што више чује порука коју хоћемо да пошаљемо.

"Путем фудбала, дружења и спорта треба ширити солидарност међу људима и подсећати на овај догађај и питати још једном зашто и да се овако нешто никада не понови", каже Александар Рафаиловицћ из екипе Комуналних полицајаца.

На турниру у Ужицу учествује шест екипа, мада је било више заинтересованих.

Славица јовановић, организатор "Играјмо за 16" у Ужицу каже да није било могућности, пошто Ужице има два прволигаша која играју у спортској хали и, како каже, није било термина за више екипа.

"Захваљујући нашим пријатељима из Спортске хале и Спортског савеза успели смо да за врло кратко време окупимо и организујемо и надам се да ћемо добити једну добру екипу која ће Ужице представљати и у Београду", каже она.

Искрену подршку ширењу турнира "Играјмо за 16" по градовима Србије, дали су и представници локалних медија.

"Мислим да је турнир заиста једна дивна прилика да се подсетимо тих наших драгих колега који, нажалост, већ толико година, ни криви, ни дужни, нису са нама", каже Зорица Ђоковић, спортски новинар "Вести" у Ужицу.

Након другог кола заказаног за среду биће познат и други финалиста који ће у дуелу са политичарима, победником првог кола одлучити ко ће представљати Ужице на финалном турниру "Играјмо за 16" у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару