Фебруарска срећа

Од почетка године Шабац је богатији за 180 нових суграђана. Протеклих дана у породилишту је било изузетно много посла, па је за 48 сати рођено деветнаест беба.

За само два дана у шабачком породилишту рођено је укупно деветнаест беба. Ово је, кажу, фебруарска оаза среће где су се, због много рада, сви радовали.

"Било је пуно посла. Нас две бабице нисмо знале где ћемо, једна се порађа, царски рез, пријем, али све смо стигле. Колегиница дође са одељења помогне", каже Љубица Илић, бабица.

Врвело је у породилишту нон-стоп, јер је, између првог плача неколико нових суграђана, пролазило тек по десетак минута. За 48 сати рођено је више него за десет дана.

"Дечице никад доста. Ово ми је друга, а планирам још, до пете нема стајања", каже Гордана Марковић.

Марија Ђриковић каже да је осећај диван и да, већ има девојчицу од три и по године и сада је родила дечкића.

После дужег периода у породилишту су собе поново пуне.

"Било је гужве и јако нам је драго због тога, чак смо чекали да седнемо у другој тури у кухињи", каже Бранка Миловановић.

Зоран Милошевић, начелник одељења гинекологије Болнице у Шапцу каже да имају све више порођаја у последње време.

"Све је већи интерес за бебе и могу да кажем да су бебе поново у тренду. Ми смо задовољни због тога. Ми гинеколози смо познати да помажемо један другом, да колеге саме дођу ако буде више порођаја да помогну", каже Милошевић.

Да ли због актуелних недоумица око млека или актуелних финансија, уз тренд беба у Шапцу и тренд здраве исхране.

"Дојила сам прву бебу, дојим и њега сада и углавном знам да пије здраво млеко и да је то најбоље за њега", каже Милица Крстић.

Тренд је и родна равноправност. Овог  шабачког берићетног фебруара са 76 беба, девојчице су се потрудиле да не заостају, ни у килажи ни у броју.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи