Читај ми!

Успешно пословање у години кризе

Две фабрике које је Јура корпорација изградила на перифији Ниша, највећа су директна инвестиција у овом граду последњих година. Јужнокорејска компанија је у изградњу фабрика до сада уложила око 60 милиона евра и већ у првим година пословања постигла одличне резултате.

Две Јурине фабрике у Нишу, али и оне у Лесковцу и Рачи прошле године оствариле су укупан извоз већи од 120 милиона евра. Директор Јуре у Србији Јунгву Нам каже да је то одличан резултат, остварен у години велике економске кризе.

"Прилично смо задовољни и производњом и извозом. То је много више него што смо очекивали. Посебно нам значи што је ваша држава максимално поједноставила царинске процедуре", каже директор Јура корпорације у Србији Јунгву Нам.

У фабрикама Јура и Шин Вон у Нишу ради око 2.200 радника, а око 70 одсто запослених су жене. Просечна старост радника је између 35 и 40 година. Они свакодневно долазе у контакт са хемикалија и гранулатима, па су контроле инспекције раде овде честе.

"Инспекција рада је овде вршила надзоре и радила мерења у самом процесу производње и установљено је да нема штетности, да радници раде у условима који су предвиђени у Закону о безбедности и здрављу на раду", каже Драгољуб Пеурача из Министарства рада.

Иако је број незапослених у Нишу и даље око 35.000, у граду кажу, да је долазак јужнокорејске компаније веома важан. Посебно јер је број индустријских радника у Нишу у последњих 15 година смањен чак шест пута. Зато очекују и нове инвестиције из Јужне Кореје.

"Знамо да је Ниш у средини троугла Софија-Београд-Скопље. Већ имамо добре путне везе, које ће бити још боље када се заврше реконструкције пруга и ауто-путева, тако да је Ниш природни центра даљег развоја и даљег инвестирања", каже градоначеник Ниша Зоран Перишић.

Фабрике Јура и Шин Вон у Нишу, отворене су 2011. године. Производе кабловске инсталације и компоненте за аутомобилску индустрију. Држава је отварање сваког радног места у овим фабрикама сувбенционисала са седам односно 10.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару