Читај ми!

Нишлије великог срца

Изузетном посећеношћу хуманитарног концерта за помоћ Томици Цветковићу, који болује од леукемије, нишлије су још једном показале хуманост и успеле да сакупе средства за његову операцију у Немачкој.

Дванаест хиљада људи дошло је на концерт у Нишкој тврђави како би куповином карте од 500 динара помогли суграђанину Томици Цветковићу оболелом од ретког облика леукемије.

Посетиоци кажу да су купили карту из хуманих разлога како би помогли човеку да оздрави.

Породица је до сада за лечење дала 400.000 евра. Прва трансплантација матичних ћелија од непознатог донора обављена у Немачкој, нажалост није дала очекиване резултате. Друга трансплантација кошта 135.000 евра.

Породица и донатори сакупили су више од 100.000 евра, а синоћним концертом прикупљена је довољна сума.

"Нишлије су феноменални људи, најбољи у Србији. Одзив је фантастичан", каже Драган Цветковић, Томицин отац.

Хуманом гесту одазвали су се Кербер, Галија, Неверне бебе, црквени хор "Бранко", Џезбука и флаутисткиња Анђела Братић.

"Мени је драго што су се нишке снаге одазвале, али и иначе је велика част и задовољство радити нешто хуманитарно", каже Неша Галија.

Милан из Неверних беба каже да су желели да покажу колико желе да неко оздрави и колико је потребно да будемо заједно у неким тренуцима.

Нишлије су, иначе, солидарност са Томицом, већ показале прошлог лета када су се у броју који је премашио и најсмелија прижељкивања одазвали акцији типизације матичних ћелија за  проналажење подударног донора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи