Читај ми!

Локализован пожар код Пријепоља

Пожар у пријепољском селу Милаковићи који је изазвао удар грома, у потпуности је под контролом. На терену остају дежурне ватрогасне екипе док се не угаси и последње згариште.

Пожар на тридесетак хектара четинарске шуме у пријепољском селу Милаковићи у потпуности је локализован и под контролом.

Пријепољским ватрогасцима и шумарима, који су се четири дана борили са ватреном стихијом, у помоћ су стигле и екипе из Чачка, Ужица, Крагујевца и Новог Пазара и остаће ту до потпуног гашења позара.

Више од 70 ватрогасаца и шумара, на тешко приступачном терену, подељени у екипе, пресекли ширење пожара ка Јадовнику и великим шумским комплексима.

"Доле смо развукли црева 300 метара у дубину кањона и даље људи иду пешке, али отприлике и нема много даље, заокружили смо пожар", рекао је шеф Ватрогасно-спасилачке јединице Благоје Радишић.

Са водом у напртњачама, ватрогасци су се пешке враћали више пута да загасе пожаришта.

"Јако је компликовано, велика опасност постоји од рушења разног камења из пожаришта, врло често се деси да се обруши неко дрво које из самог корена изађе запаљено, и наравно постоји опасност да неко буде повређен, на сву срећу до тада се то није догодило. Заштитили смо куће које се налазе испод нас, за становништво и објекте нема опасности", рекао је начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, МУП Србије Горан Николић.

И времешни Тодор Сарић чија је кућа најближа шуми, коначно је одахнуо.

"Три ноћи сам дежурао, јер море шишарица може да се отисне и да ми попали сјено, шталу, кућу", каже Тодор Сарић из засеока Шћепаница, село Милаковићи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи