Читај ми!

Шабачке тројке

Зорана, Боривоје и Ненад једине су пунолетне шабачке тројке. Иако су, како кажу, три сасвим различите особе, прву изборну одлуку донели су на парламентаран породичан начин.

За оне који су у протекле четири године постали пунолетни мајски избори били су прилика за први излазак на биралишта. У Шапцу су, на једном гласачком месту, заједно гласали Зорана, Боривоје и Ненад Тошић - деветнаестогодишње тројке.

Када су 6. фебруара 1993. године стигли на свет била је то најлепша новинарска вест. После вишедеценијске паузе, у шабачком породилишту рођене тројке. Мирјана и Зоран Тошић потомцима су се надали 13 година. Очекивали су близанце, а изненадио их је још један дечак - Ненад.

Након 19 година задовољни и сложни Тошића кажу да је за них једина непознаница мир и тишина у кући.

"Увек је била гужва, као што видите троје нас је, увек нам је било занимљиво, једини проблем је био гужва у купатилу и чекање Деда мраза", рекао је Ненад Тошић.

Заједно делећи Деда Мраза делили су и школске клупе. Заједно су и као матуранти шабачке гимназије први пут отишли на гласачко место.

Зорана, Боривоје и Ненад једине су пунолетне шабачке тројке. Иако су како кажу три сасвим различите особе, прву изборну одлуку донели су на парламентаран породичан начин.

"Као и сваку другу одлуку која је нама била битна, сели смо причали, саветовали једни друге и донели одлуку", рекла је Зорана Тошић.

"Сад после гласања, стварно се осећам као старији, зрелији и коначно сам крочио у тај свет одраслих", рекао је Боривоје Тошић.

Грађанско право је остварено додаје трио Тошића, очекујући да им се након изборног дана остваре и планови за будућност.

"Недељом никада не учимо, то нам је дан за одмор, а од сутра пуном паром матурски и припрема за факултет", рекао је Ненад Тошић.

За потврду одличног успеха преостало им још шест гимназијских дана а до следећих избора надају се да ће као студенти са буџета бити и пред дипломама факултета безбедности, правника и професора математике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи