Читај ми!

Рекордна посећеност у Нишу

Изложбе, представе, перформансе и концерте, који су за Ноћ музеја у Нишу приређени на тридесет две локације, посетило је тридесет хиљада Нишлија.

За Ноћ музеја, Ниш је приредио изложбе музејског блага и уметничких дела и друге програме на тридесет две локације. Посета је била већа него претходних година.

Највише Нишлија посетило је Синагогу, галеријски простор Народног музеја, где је уз изложбу о Стевану Сремцу и пригодан програм оживљен стари Ниш, затим Народну библиотеку где су изложене старе фотографије и све локације у простору нишке тврђаве - Галерију 77, изложбени простор у тврђави, Историјски архив и сликарска атељеа.

На многим местима у граду одржани су концерти и перформанси јер се, коначно, и време пролепшало. Пола сата пре поноћи испред Народног позоришта одржан је сценски спектакл "Шекспирова ноћ - креативна ноћ".

И мањи простори били су добро посећени - Фешн корнер, у клубу Фидбек изложба ретких старих плоча и друге галерије које су своје редовне програме обогатиле концертима.

У Логору на Црвеном крсту, у сарадњи са Центром за цивилне ресурсе, отворена је изложба антиратних фотографија. Историјски архив приредио је изложбу Стара нишка штампа 1886-1941. и видео-презентација "Цар Константин - име које спаја".

За осам сати, изложбе и програме у Нишу обишло је 30.000 грађана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи