Читај ми!

Путешествије "Лепотице Линејне"

Представи „Лепотица Линејна", крагујевачког Књажевско-српског театра, током маја месеца предстоји неколико међународних гостовања и учешћа на интернационалним позоришним смотрама и фестивалима.

Комад познатог ирског писца Мартина Макдоне („Лобања у Конемари", „Усамљени Запад", „Сакати Били", Поручник са Иншимора", „Јастучко"...) на сцену крагујевачког позоришта поставио је глумац Милић Јовановић уз супервизорство уметничког директора куће редитеља Небојше Брадића.

Већ у суботу 12. маја "Лепотица Линејна" ће учествовати на фестивалу у пољском граду Бјалско Бјале, а 18. маја ова представа крагујевачког позоришта биће на такмичарском репертоару Међународног фестивала малих сцена у бугарском граду Враце.

Месец мај, предвиђен за међународна гостовања и учешће на интернационалним фестивалима, представа Књажевско-српског театра из Крагујевца "Лепотица Линејна" завршиће 31. маја гостовањем у Фочи.

У представи која прати судбину две жене, ћерке и мајке у дубокој ирској провинцији, а чије су извођење критичари описали као "истинито, свеже, болно убедљиво, дубоки доживљај и урањање у стварност", играју Марина Перић Стојановић, Нада Јуришић, Саша Пилиовић и Душан Станикић.

"Лепотица Линејна" крагујевачког ансамбла, која је премијерно имала 29. фебруара, до сада је већ је гостовала у Тузли, Београду (позориште Атеље 212) и учествовала на фестивалу „Златна лиска" у Мостару, где је побрала најласкавије критике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи