Читај ми!

Кромпирићи из домаће баште

Повртари из Глогоња код Панчева међу првима у региону почели су вађење младог кромпира. Задовољни су, кажу, родом и квалитетом производа, али и његовом ценом на тржишту.

Драган Лазаревић из Глогоња код Панчева продајом младог кромпира зарадиће први новац од повртарства у овој години. Веома му је важно да на тржишту буде први јер је, како каже, и цена сад највећа.

На кванташкој пијаци у Београду за килограм добија 120 динара, па је, каже, задовољан ценом.

"Због мраза, многима род касни, али сви који су кромпир прекрили агрилном фолијом имаће пре других добар и квалитетан производ. Имали смо велика улагања, али ако се све уради како треба смањује се и крајњи ризик. Може добро да се заради, али мора много и да се ради."

Сви који су применили потребне агротехничке мере, имају натпросечан род младог кромпира од око 12 тона по хектару. Један од њих је и Игор Стоиљковић:

"Изузетно сам задовољан овом годином. Кромпир је одличан и вадим га већ три дана са великим задовољством."

Повртари из Глогоња истичу да немају проблема да пронађу купце, јер имају производ, и да им је много теже да обезбеде раднике који су овде плаћени 200 динара по сату.

Молдавка Галина Велковић каже да посао није лак, али да мора да ради, јер има двоје деце.

На стотинак хектара у Глогоњу, кромпир ће се вадити у наредна два месеца, а тада ће овде почети да се сади купус који се извози у Мађарску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи