Технолошке новине у исхрани рибе

Фабрика рибље и сточне хране у Сечњу, у чију је изградњу уложено четири милиона евра, запослила је, за почетак, педесет радника. Фабрика ће производити довољно хране за рибе у гранулама да подмири домаће потребе, а планира се и извоз у суседне земље.

Хранљивост, компактност са свим минералним састојцима - само су неке од технолошких новина у производњи хране за рибу у гранулама која се све више користи и у нашим рибњацима.

Пословођа Рибњака Ечка Милан Илић каже да је то новина у односу на досадашњу исхрану. Храна у гранулама плута на површини воде 24 часа, тако да се лакше прати исхрана рибе.

"С обзиром на то да долази до промене структуре грануле приликом екструзије, постиже се већа концентрација хранљивих састојака", каже дипл. технолог Милан Бабић. "То значајно утиче на  квалитет у производњи, али и на прираст рибе."

За почетак, фабрика у Сечњу запослила је педесет радника. Један од њих, Дарко Вукашиновић, каже да му тај посао много значи:

"Ја имам троје деце и сада са породицом, уз сигуран посао и зараду, могу безбрижније живети на селу."

Фабрика у коју је уложено око четири милиона евра, подигнута је у новој индустријској зони у Сечњу. Општина је обезбедила бесплатну инфраструктуру, а влада Војводине је учествовала у финансијској подршци.

"Помоћ владе Војводине, тачније Секретаријата за науку и технолошки развој, од изузетног је значаја за нас, јер смо добили финансијску подршку од 900 хиљада евра", каже Бранка Хаџија, дирекорка фабрике.

Фабрика хране је 97. индустријски објекат чије је отварање и градњу подржала влада Војводине и у којима је посао добило 25.000 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи