Библиотека на тргу

Удружење грађана "Атендите", које за свој пројекат отворене библиотеке добило средства од општине, очекује да ће фонд књига бити још већи. Из библиотеке на тргу Кикинђани неће само узимати књиге већ у њу доносити и нове или оне које им више нису потребне.

Градски трг у Кикинди је, кажу, један од најлепших у Војводини. Однедавно, на том тргу љубитељи писане речи могу узети књигу да прочитају, кад год пожеле, и без икакве накнаде.

Удружење грађана "Атендите" је, зa свој пројекат отворене библиотеке, добило средства од општине Кикинда.

"Мотив нам је био да се овом граду да нека нова боја", објашњава Урош Родић из "Атендите", додајући да се нада максималном искоришћењу књига, уз принцип "узми књигу, донеси књигу", и да ће у библиотеци увек бити доста тога за читање.

Милош Латиновић, заменик председника општине, истиче да је Отворена библиотека јединствен случај и није конкуренција Градској библиотеци:

"Намењена је свим грађанима који дођу на трг, а поготово људима са стране, који ће извесно време провести уз књигу и можда неку оставити у библиотеци."

Грађани су са задовољством прихватили нову могућност, тако да се очекује да ће Кикинђани временом масовније користити и чувати књиге које су им стављене на располагање, али исто тако и лично допринети да се прошири књижни фонд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи