Читај ми!

Обновљено пиротско породилиште

Током реконструкције породилишта у Пироту највише је уложено у набавку новог стола за порођаје и стола за реанимацију. Средства за набавку нове, савремене опреме, највећим делом обезбедила је локална самоуправа.

Миони је тренутно свеједно где се налази, важно јој је само да је поред своје мајке. Али Њеној мајци Тамари и осталим породиљама, много значе услови у којима се порађају и бораве са бебама.

Тамара Стојановић се недавно породила и каже да је задовољна и особљем породилишта и условима у болници. И Јелена Лазаревић сматра да је особље љубазно и предусретљиво: "Прави је ужитак да жена дође овде и постане мајке. Услови нису лоши."

За будуће мајке и медицинско особље, од велике је важности што је купљен савремени сто за порођаје.

"Олакшава порођај зато што је комодитет пацијенткиње већи, а нама је лакше да је поставимо у што бољи положај", објашњава главна сестра Драгана Делчев. "Стари сто није имао такве могућности."

Опрема у пиротском породилишту, пре недавне реконструкције била је стара тридесетак година.

"Сада имамо једно од најсавременијих породилишта у Србији. Наше пацијенткиње и бебе које ће тек угледати свет,  то су сигурно заслужиле", каже др Сава Ранчић, начелник Службе гинекологије и акушерства у пиротској болници.

У пиротском породилишту, некада се годишње рађало више од хиљаду беба. Последњих година - око шест стотина. Лекари сматрају да је стварање бољих услова за будуће мајке један од кључних сегмената у борби против беле куге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи