Читај ми!

Деце никад доста

Породица Вашица из Панчева је једна од најбројнијих у граду и због тога, како кажу, и најбогатија. За неколико месеци добиће седмо дете, најстарија ћерка има 20 година, а најмлађи син 16 месеци.

Мишо и Виолета Вашица из Панчева имају шесторо деце, а ускоро ће добити и новог члана породице. Понекад, кажу, имају проблем са мањком слободног простора, али сваки центиметар од 58 квадрата је максимално искоришћен.

"Код нас важи она народна: кад чељад није бесна ни кућа није тесна", каже Мишо Вашица. "Прилагодили смо стан својим потребама. Направио сам кревете на спрат и најважније је да сви имамо своје место за миран сан."

Лидија и Катарина су најстарије и оне већ брину о свом џепарцу, јер знају да не могу да приуште многе ствари, јер једино тата има стално запослење, док мама спремањем станова у Београду и Панчеву зарађује плату.

"Преко лета сестра ради на бензинској пумпи, а ја увек нешто преводим и тако зарадимо пристојан џепарац", каже Лидија. "Мама и тата су ту да нам обезбеде школовање, а ми за сад успевамо да сакупимо новац за летовање."

Породица Вашица је навикла да живи на малом простору, али проблем настаје кад дођу гости. Катарина каже да има много другарица које воле да долазе код ње: "Тада се сви натрпамо у једну собу, а сви остали сместе се у другу, и опет нам је свима лепо."

Због многочлане породице, проблем у школи имао је Душан када су на једном часу ђаци морали да нацртају своју породицу. Он је, каже, имао највише посла.

"Питала су ме, једном деца, шта бих урадила када бих на лутрији добила велики новац. Насмејала сам се и рекла да бих родила још две-три бебе", каже Виолета која ће за два месеца по седми пут постати мајка. "Заиста тако мислим. Само да сам млађа то бих и урадила, јер стварање великог потомства за мене је највећи благослов."

Виолета и Мишо кажу да су, захваљујући деци, богата и срећна породица и да тек очекују бољи и лепши живот.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи