Читај ми!

Предшколци са два музичка албума

Иако још у вртићу, хор "Чуперак" из Кикинде објавио је и други албум песама за своју генерацију. Хор има сопствени студио у вртићу, а већ годину дана и огранке у Јагодини и Панчеву.

Чланови кикиндског дечјег хора "Чуперак" из Предшколске установе "Драгољуб Удички" издао је свој други це-де са песмама за најмлађе, под називом "Распевани брод".

Припреме за нови албум биле су, кажу, врло озбиљне, а поред врсних стручњака, на њему је радило стотинак малишана из Кикинде, Јагодине и Панчева.

"Још од првог дана много ми се свидело и стварно је било много лепо", каже Милена Стевановић из Јагодине. Ена Трајковић из Панчева додаје да је дошла зато што воли да пева и зато што овде има другаре и другарице.

"Ја певам шест година у хору, снимали смо це-де, а имали смо и наступе", каже Викторија Гомбош из Кикинде.

Хор постоји шест година, а основала га је васпитачица Светлана Милић, која је поред тога и диригент и композитор.

"Деца јесу заинтересована за музику", каже Светлана Милић. "Проблем је код педагошких радника, поготово у породици, препознати ту њихову заинтересованост и њихов таленат и подржати их у томе."

На це-деу је двадесет песама - од шаљивих до љубавних, а аутор већине је Александар Саша Божовић.

"Све су песме едукативне", каже Божовић, "и ја се надам да ће деци, осим што ће им бити занимљив због других ствари, моћи да извуку и неку поуку."

Младенка Миловановић, координаторка хора у Јагодини, каже да песма много значи за једно дете, за развој његових осећања и да је, поред песме, веома важно и дружење.

Нови це-де, на заједничком концерту у Кикинди, промовисали су малишани из сва три града.

Назив диска је "Распевани брод", како се зове и нумера коју на диску са "Чуперком" изводи Миња Субота. Од композитора, између осталих, појављује се и Јован Адамов, а са малишанима су певали и бројни гости извођачи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи