Читај ми!

Награде новинарима РТС-а

У Великој Плани завршен 7. фестивал документарног филма "Златна буклија" на који је стигло 79 филмова из земље и региона. Прву награду у категорији "Особени стил документарног новинарства" добио је новинар редакције Дописништва РТС-а у Пожаревцу Новица Савић, за документарни филм "Поздрав из Вијене".

Са седмог Фестивала документарног филма "Златна буклија" који је одржан у Великој Плани, четири награде освојила су три аутора РТС-а.

Од 79 приспелих документарних филмова из Србије и региона, у званичној конкуренцији приказано је тридесет и осам. "Златну буклију" за најбољи сценарио добио је филм "Живо предање", новинарке РТС-а, Драгане Васиљевић.

Прву награду за "Особени стил документарног ТВ новинарства", добио је Новица Савић, новинар дописништва РТС-а у Пожаревцу, за филм "Поздрав из Вијене". То је прича о нашим гастарбајтерима који живе у Бечу, али су и даље чврсто емотивно везани за родни крај.

Сниматељ дописништва РТС-а у Пожаревцу, Милорад Рашковић, награђен је специјалним признањем у категорији "Живот на селу" за филм "Каменовски пчелари". Овај филм био је и најбољи по гласовима публике.

"Гран при" фестивала "Златна буклија" освојио је филм "Стари мајстор", Катарине Булајић. Најбољи аматерски документарни филм је "Међа", Добривоја и Добриле Пантелић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи