Читај ми!

Протест у згради Шумадијског округа

Радници Центра за стрна жита ушли су у зграду Шумадијског округа у Крагујевцу захтевајући да почне решавање статуса те установе, јер јој, како тврде, прети гашење.

Рачун Института за страна жита у блокади је више од две године због дуга од десет милиона динара. У тој установи кажу да је реч о дугу из ранијег периода за који Институт не сноси одговорност.

Председник синдиката тог центра Благоје Ковачевић  рекао је да су запослени ушли у зграду округа зато што се у тој згради налази и одељeње Министрства просвете и Владе Србије која је оснивач Центра за стрна жита.

"Предали  смо начелнику Округа наше захтеве које треба да проследи Влади Србије и Министарству просвете", рекао је Ковачевић. "Тражимо да нам се неко од надлежних обрати са планом за решавање статуса најстарије научноистрживачке установе у Србији, која постоји 114 година."

Предлог за решавање проблема израдили су запослени у Институту за стрна жита. Уверени су да би био ефикасан, али је одлука о његовој примени одговорност републичког Министарства, из којег, међутим, месецима нема никакве реакције, подсетили су у Синдикату те установе.

Пре уласка у зграду Шумадијског округа, радници Института одржали су протест у центру Крагујевца, где су тридесет минута непрекидно прелазили преко пешачког прелаза и на тај начин, на кратко, зауставили саобраћај.

Уколико проблем ускоро не буде решен, кажу запослени, најстаријој научноистраживачкој установи тог типа у Србији, прети гашење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи