Читај ми!

Изазов на Столовима

Параглајдинг, стрељаштво, алпинизам, само су део понуде у "Екстремном селу" на планини Столови. Адреналин је неочекивано брзо покренуо туристичку привреду Краљева, јер "Екстремно село" посећује на стотине авантуриста из земље и иностранства.

У Краљеву, упркос економској кризи, ове године очекују раст туристичког промета и броја гостију, посебно оних жељних авантуре.

Адреналин је, у мору туристичких понуда на мапи Туристичког савеза Краљева, неочекивано брзо покренуо туристичку привреду овог краја.

Готово на корак од центра града, како стоји у њиховој понуди, у "екстремном селу" у подножју планине Столови, гости се свакодневно смењују.

Гошћа из Београда каже да је предивно и да је фасцинирана природом и свим садржајима.

Гост из Новог Сада једнако је одушевљен: "Пробао сам и алпинизам, пробаћу и стрељаштво. Овде је све изазов."

Такво задовољство, и то на вештачким стазама, у свету кошта неколико стотина евра.

Директор "Екстремног села" Предраг Ракочевић каже да је ту све на једном месту, и то у нетакнутој природи.

"Запослено је двадесетак младих људи, врхунских спортиста, којима је спорт овде постао посао", каже Ракочевић.

Од почетка године, краљевачки авантуристички парк посетило је неколико стотина гостију из земље и иностранства. Онима који желе да се окушају у параглајдингу, помаже инструктор Зоран Петровић.

"За стране госте, програм се припрема месецима, ништа се не препушта случају. И сигуран сам да ће овај пројекат опстати. Француска своју туристичку индустрију базира на овој врсти услуга", каже Петровић.

За непуних годину дана, "Екстремно село" у Мељаници код Краљева постало је најпосећенија дестинација за људе различите платежне способности и почетна станица љубитеља природе и историје овог краја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи