Читај ми!

Струја с Првонека

Мини-хидроелектрана на брани Првонек, која је данас пуштена у рад, прва је од неколико таквих електрана које Електропривреда Србије планира да изгради.

Врањска мини-хидроелектрана на брани Првонек, годишње ће производити два и по до три милиона киловат-часова електричне енергије, што је довољно за потребе 500 домаћинстава.

Прву од неколико мини-хидроелектрна које Електропривреда Србије намерава да гради, отворио је саветник премијера за енергетику Петар Шкундрић.

Са овим објектом читав комплекс Првонек добија нове димензије  и могућност да прерасте у туристичку атракцију, рекао је градоначелник Врања Мирољуб Стојчић.

Уз домаће пројектанте, опрему и извођаче радова, у изградњу мини-хидроелектране у Врању Електропривреда Србије уложила је 1,6 милона евра.

Директор Електродистрибуције Врање Зоран Кнежевић очекује да ће у том граду ускоро почети да ради и прва соларна електрана. Он је рекао да Електропривреда Србије планира да се у наредном периоду више посвети обновљивим изворима енергије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи