Читај ми!

Сигурна кућа и у Краљеву

У Краљеву ће до краја године бити изграђена прва Сигурна кућа за жене, жртве породичног насеља. Изградњу финансира Град, а пројекат је бесплатно урадила београдска агенција за пројектовање и дизајн.

Прва сигурна кућа за жене, жртве породичног насиља, у Краљеву покриваће Рашки, Моравски и Расински округ.

Град је локацију за Сигурну кућу одредио још 2009. године, Међутим, санирање последица земљотреса био је приоритет, тако да је градња куће одлагана.

Пројекат за Сигурну кућу бесплатно је урадила агенција за дизајн и пројектовање ЈАП студио из Београда, а њену изградњу финансираће Град Краљево.

Површина куће је нешто више од 500 квадратних метара, и у њу ће моћи да се смести двадесет особа. Кућа ће бити прилагођена за боравак особа с инвалидитетом.

Сигурна кућа биће привремено уточиште за жене, жртве насиља, које немају друго решење, рекао је градоначелник Краљева, Љубиша Симовић, који је потписао захтев за издавање дозволе за изградњу прве сигурне куће у граду.

Изградња Сигурне куће коштаће, како се процењује, око 34 милиона динара, биће у власништву Града и моћи ће да се користи и за друге намене, уколико то буде неопходно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи