Читај ми!

Стари трг у новом сјају

После неколико деценија Панчевци су испред Гимназије и цркве светог Карла Боромејског добили нов трг. За пет месеци завршена је прва фаза обнове старог градског језгра који ће се убудуће звати Гимназијски трг.

Реновирани Гимназијски трг у Панчеву добио је модернији изглед са лампионима који ће осветљавати ново место за окупљање Панчеваца. Приликом обнове водило се рачуна и о најситнијим детаљима.

На овом месту снимани су бројни домаћи и страни филмови, а један од најпознатијих је "Маратонци трче почасни круг".

Грађани су позитивно коментарисали нови излед старог градског језгра и сви се слажу да је овако нешто требало много раније урадити.

Архитекта Душка Мрвош каже да је прва фаза обнове коштала 60 милиона динара, као и да је стара гранитна коцка рециклирана и уграђен је материјал који се, како каже, најбоље уклапа у постојећи амбијент.

"Желели смо да стару гранитну коцку употпунимо са материјалом који је из савременог доба, а који својом графитном бојом на најбољи начин везује нашу замисао са неким старим временима. Зато су и клупе од дрвета", каже Душка Мрвош.

На отварању новог трга били су и власници олдтајмера који су овде некада возили аутомобиле, али и деца која ће уживати у новом изгледу овог дела града.

Градоначелница Весна Мартиновић сматра да Панчево добија све више европски изглед.

"Верујем да ће слике труцкаве калдрме остати само у сећању и да ће ове, сада лепе улице и нови трг, постати омиљено место окупљања свих наших суграђана, јер овде се прожима све оно на шта смо ми јако поносни", рекла је градоначелница.

За комплетну обнову старог градског језгра обезбеђено је из градског буџета још 90 милиона динара и друга фаза реконтрсукције почиње одмах, тако да ће Панчевци ускоро добити много лепши силазак на реку и Тамишки кеј.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи