Читај ми!

Нишке болнице без вакцина

У домовима здравља и институтима у Нишу, већ четири месеца нема довољно обавезних вакцина за децу. До краја ове недеље ситуација са дистрибуцијом вакцина ће се поправити, кажу надлежни.

Пуна четири месеца у домовима здравља у Нишавском округу била је несташица три од пет вакцина против заразних болести из обавезног календара имунизације код деце до 14 година.

Од пет обавезних вакцина против заразних болести код деце, није било комбиноване против малих богиња, рубеоле и заушака, затим против хемофилуса инфлуенце типа б и хепатитиса б. Реч је о вакцинама из увоза.

Из Института за имунологију и вирусологију "Торлак" вакцине се до домова здравља дистрибуирају преко Института за јавно здравље. У нишком институту кажу да је несташица појединих вакцина готово сваке године редовна појава.

У нишки институт управо су стигле две од три недостајуће вакцине, што говори да се ситуација поправља, а потврда о добијању потребних вакцина стиже и из Торлака.

Несташица вакцина, односно померање рока да се она прими, према речима лекара, нема  последице по здравље деце. На територији Ниша вакцинацијом је обухваћно 95 одсто дечје популације, а највећи проблем је, како кажу, мали одзив ромске деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи