Читај ми!

Полусатна чекања на границама

Према подацима Управе граничне полиције, тренутно време задржавања на граничним прелазима је око 30 минута.

Како је саопштио Ауто мото савез Србије, у периоду летње туристичке сезоне време задржавања на граничним прелазима је променљиво и тешко предвидљиво.

У већем делу земље преовлађује претежно облачно, али суво време, уз пријатне дневне температуре, а саобраћај је на важнијим путним правцима умереног интензитета и обавља се без већих проблема, осим на деоницама где су актуелни радови.

Следећег викенда очекује се још један талас појачаног саобраћаја на Коридору 10 који из правца Бугарске води ка Мађарској или Хрватској, што може поново изазвати дуге колоне и вишесатна задржавања на појединим граничним прелазима.

Возачима се зато саветује да, уколико планирају пут ка западном делу Европе, крену пре или после викенда, а уколико морају баш у дане викенда, да користе мање фреквентне граничне прелазе и припреме се за могућа дужа задржавња на граничним прелазима.

Како избегли вишесатна задржавања за улазак у Мађарску, возачима се саветује да користе гранични прелаз Бачки Брег који је западније од Келебије и Хоргоша отворен 24 сата, а пут до њега води преко Сомбора и Бездана ка мађарском граду Баји.

Гранични прелаз Келебија је отворена нон-стоп за све држављане, а уместо граничног прелаза Батровци са Хрватском, где се, такође, очекује велики притисак, може се користити гранични прелаз Шид, наведено је у саопштењу.

Према подацима Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији десио се 81 удес и 39 особа је теже или лакше повређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи