Читај ми!

На Хоргошу се чека 90 минута

На излазу из земље, на граничном прелазу Батровци задржавање за путничка и теретна возила је око два сата. На Хоргошу путничка возила чекају око 90 минута. На улазу у Србију, на граничном прелазу Гостун чека се око 40 минута. Опрез на путевима у околини Копаоника због могућих пљускова.

Како је саопштио Ауто-мото савез Србије, возачима се саветује да за улазак у Хрватску користе гранични прелаз Шид, који води преко Товарника ка Винковцима, гранични прелаз Бачку Паланку или гранични прелаз Сот.

На улаз у Републику Србију на Шпиљанима се чека око пола сата, на граничном прелазу Ђердап око 15 минута, а путничка возила на Градини чекају око пола сата.

На излазу из Републике Србије, на Батровцима, путничка и теретна возила чекају око два сата, а на Гостуну око 20 минута.

Време задржавања на прелазу Бачка Паланка, за путничка возила је око 20 минута. Путничка возила на Хоргошу чекају око сат и по, док на Сремској Рачи теретна возила чекају око сат времена.

Путеви Србије апеловали су вечерас на све учеснике у саобраћају да буду веома опрезни на путевима у околини Копаоника због најављених временских непогода.

Према најави Хидрометеоролошког завода Србије у том региону су могући јаки локални пљускови праћени грмљавином, суградицом и градом.

Путеви Србије упозорили су возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу сигнализацију.

Саобраћај је на важнијим путним правцима појачаног интензитета.

АМСС очекује почетак још једног таласа појачаног саобраћаја на Коридору 10 који из правца Бугарске преко Пирота, Ниша и Београда води ка Мађарској или Хрватској граници.

Овај талас појачаног саобраћаја у дане викенда може изазвати поново дуге колоне и вишесатна задржавања на појединим граничним прелазима.

Возачима се зато, уколико планирају пут ка западном делу Европе, саветује да крену пре или после викенда, а уколико морају баш у дане викенда, онда да користе мање френквентне граничне прелазе и припреме се за могућа дужа задржавња на граничним прелазима.

Како би избегли вишесатна задржавања за улазак у Мађарску, возачима се саветује да користе гранични прелаз Бачки Брег који је западније од Кебије и Хоргоша, отворен је 24 сата, а пут до њега води преко Сомбора и Бездана ка мађарском граду Баји. На њему се ретко кад чека дуже од 30 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи