Читај ми!

Самоубиство оптуженог за масакр Срба

Један од оптужених за масакр Срба код Книна, из августа 1995, Игор Бенета извршио самоубиство. Бенета био недоступан правосудним органима, а самоубиство починио, наводно, још пре неколико месеци.

Игор Бенета, један од оптужених за ратни злочин масакра шесторо српских стараца у селу Грубори код Книна, крајем августа 1995. године, извршио је самоубиство у шуми код села Отрић између Книна и Грачаца, јавио је портал Indeks.hr.

Бенета је био припадник Антитерористичке јединице Лучко, а његовим колегама сада се за злочин суди у Загребу. За њим је расписана потерница по налогу Жупанијског суда у Загребу, јер није био доступан хрватским органима гоњења.

На нађеном лешу није било трагова насилне смрти, а Бенета код себе у време самоубиства, које је, наводно, извршио пре неколико месеци, није имао докумената, па је идентификација потрајала.

У селу Грубори код Книна је 25. августа 1995. године, после акције "Oлуја"на бруталан начин побијено шесторо српских стараца и спаљена већина кућа.

Полицајци су били под командом Фрање Дрље и Боже Крајине. Дрља и Бенета терете се да су пуцали на цивиле и палили куће, а у злочину су учествовали и други припадници Дрљине борбене групе.

У четвртак је почело суђење злочин у селу Грубори, на коме су Дрља и Крајина рекли да се не осећају кривим, јер злочин нису починили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи