Читај ми!

"Марш солидарности" против овлашћења полиције

Више десетина људи протествовало у Загребу против повећања овлашћења полиције у Хрватској. Демонстранти на "Маршу солидарности" осудили најаву постављања нових полицијских камера.

У организацији друштва "Млади антифашисти" у Загребу је одржан "Марш солидарности", на коме су учесници протестовали због повећања овлашћења полиције у Хрватској у последње три године.

На скупу више десетина, углавном млађих људи, на Тргу жртава фашизма, речено је да је полиција добила право да ограничава кретање и издаје наредбе грађанима ако процени да угрожавају безбедност заштићених лица и заштићених зграда.

Активисти су навели да полиција може, без налога суда, да види с ким сте разговарали или коме сте слали СМС поруке и где сте се тада налазили, као и да се то овлашћење полиција користи за чак 40.000 бројева годишње.

"Млади антифашисти" су осудили и најаву полиције за постављање 225 камера на 75 локација у Загребу, оценивши да се то ради под изговором смањења криминала, а у ствари се покушава оправдати праћење кретања грађана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи