Читај ми!

Црна Гора мотри на вехабије

Одбор црногорског парламента за одбрану и безбедност наложио безбедносним структурама да наставе да прате вехабије.

Скупштински Одбор за одбрану и безбедност задужио је Агенцију за националну безбедност (АНБ) да настави да прати вехабијски покрет у Црној Гори.

Одбор је, на седници која је била затворена за јавност, обавио контролно саслушање директора АНБ-а Владана Јоковића о деловању вехабијског покрета у Црној Гори.

Након готово четворосатне седнице, председник Одбора Мевлудин Нухоџић рекао је новинарима да је то скупштинско тело оценило да је Агенција за националну безбедност на професионалан начин сагледала све аспекте феномена какав је верски екстремизам, а који је препознат и кроз деловање вахабија.

"Одбор сматра неопходним да АНБ са несмањеном посвећеношћу и ангажовањем треба да настави да сагледава тај феномен са безбедоносног аспекта", навео је Нухоџић.

Нухоџић је рекао да се Одбор сагласио да је, у циљу адекватног одговора на овај безбеносни изазов, потребно да АНБ настави интензивну и садржајну међународну сарадњу.

"Одбор је информисан и о томе да није регистрована финансијска подршка вехабијским групама у Црној Гори од стране припадника организованог криминала", истакао је Нухоџић.

Контролно саслушање директора АНБ-а обављено је на захтев лидера Покрета за промјене Небојше Медојевића, који је раније тражио посебну седницу Одбора за одбрану и безбедност посвећену могућим опасностима од деловања исламских екстремиста.

Медојевић је предложио разматрање питања безбедоносних ризика од напада исламских екстремиста на дипломатска представништва у Црној Гори.

Према проценама Управе полиције и Агенције за националну безбедност, у Црној Гори делује најмање 150 вехабија, а њихова главна упоришта су у Плаву, Рожајама, Беранама, Бијелом Пољу, Улцињу и Тузима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару