Читај ми!

Пападемос нови грчки премијер

Лукас Пападемос добио мандат да састави владу националног јединства. Пападемос ће нову грчку владу водити до средине фебруара, када треба да буду одржани ванредни парламентарни избори.

Нови премијер Грчке је Лукас Пападемос који ће водити коалициону владу националног јединства до средине фебруара идуће године, када треба да буду одржани ванредни парламентарни избори.

Председник Грчке Каролос Папуљас данас је, после маратонских преговора, дао мандат бившем потпредседнику Европске централне банке, да формира владу националног јединства, званично је саопштено, пренела агенција АНА.

Главни задатак новог премијера, 64-годишњег економисте, и његове владе биће, осим припрема избора, да верификује и спроведе програм Европске уније о превазилажењу финансијске кризе како би се избегао банкрот земље.

У свом првом јавном обраћању Пападемос је рекао да се грчка економија суочава са огромним проблемима, преноси Ројтерс.

"Избори које будемо направили биће одлучујући за грчки народ. Тај пут неће бити лак, али сам уверен да ће проблеми бити решени брже и уз ниже трошкове уколико постоји јединство, разумевање и разборитост", рекао је Пападемос.

Пападемос је рекао да чланство Грчке у еврозони гарантује монетарну стабилност земље и да ће олакшати тежак процес економског прилагођавања.

"Уверен сам да је учешће земље у еврозони гаранција за монетарну стабилност", рекао је Пападемос.

Пападемос је рекао и да није одређен тачан датум ванредних избора предвиђених за следећу годину, а да је 19. фебруар само оквиран датум према договору страначких лидера.

Досадашњи премијер Јоргос Папандреу, лидер ПАСОК-а, јуче је поднео оставку да би отворио врата за формирање владе националног спаса. То је био предуслов да конзервативна Нова демократија уђе у нову владу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару