Свештеник ухапшен због педофилије

Хрватска полиција ухапсила свештеника, због скидања дечије порнографије са интернета. У међународниј полицијској акцији приведена још једна особа. Oсим скидања фотографија са интернета, свештеник није ни на који начин или лично наудио неком детету.

Загребачки свештеник Младен Кожина (60) ухапшен је у међународној полицијској акцији због поседовања и преузимања дечје порнографије са интернета, јавили су хрватски медији.

Свештеник је осумњичен да је са интернета скидао фотографије које приказују обнажену децу или децу у експлицитном сексуалном понашању, у периоду од 2007. до почетка 2010. године.

Међународну полицијску акцију, под називом "Оливер", покренуо је британски Скотланд јард.

Загребачка надбискупија саопштила је да је 12. октобра обавештена о истражним радњама против свештеника због сумње на казнено дело преузимања садржаја са интернета везаног за недолично приказивање малолетних особа.

Осумњичени жупник жупе Пресветог Срца Исусовог, која се налази у склопу Виноградске болнице у Загребу, разрешен је свих дужности до завршетка поступка.

Хрватски медији преносе да, према незваничним информацијама, засад нема сумњи да је свештеник, осим педофилског садржаја на рачунару, на било који начин и лично наудио неком детету.

Међу ухапшенима је и Анте Шојат због сумње у поседовање фотографија обнажене деце и деце у експлицитном сексуалном понашању које је "скинуо" са интернета.

Шојат се налази у једномесечном притвору како не би утицао на сведоке или уништавао доказе, док је Жупанијски суд у Загребу одбио захтев тужилаштва да се свештеник задржи у истражном затвору.

Хрватска полиција је саопштила да је циљ велике међународне акције „Оливер", сузбијање дистрибуције порнографског садржаја на интернету, насталог злоупотребом деце.

Током акције полиција је саслушала 25 физичких и правних лица и спроведено је 28 претреса кућа. Истражни органи су одузели неколико десетина рачунара, неколико стотина меморијских картица и неколико хиљада ЦД и ДВД дискова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару