Читај ми!

Тротилом на новинара

Екплозија испод возила бугарског новинара Саше Дикова, критичара домаћих власти. Нема повређених. Тротилска мина активирана на дан када су у Бугарску стигли високи европски званичници.

Испод службеног возила познатог бугарског водитеља и директора Канала 3 Саше Дикова у четвртак увече аткивирана је екплозивна направа, али повређених није било, саопштила је полиција.

Према првим информацијама, екплозивна направа, око килограм тротила, била је постављена испред предње леве гуме.

Службени аутомобил "форд фокус" био је паркиран спред зграде у којој живи Диков у престоничком кварту Гоце Делчев.

Диков је у изјави новинарима рекао да није добијао претње и да га је екплозивна направа веома изненадила.

У последње две године, Диков је постао један од најревноснијих критичара бугарске власти.

Занимљиво је да је екплозивна направа активирана у дану када су у Бугарску допутовали шефови Европске комисије и Европског парламента, Жозе Мануел Барозо и Јежи Бузек.

То је четврта експлозија у последње две године, која је усмерена против критичара власти, при чему су се два инцидента поклопила са посетама високих званичника из Брисела Бугарској.

Крајем јула, непосредно пре објављивања извештаја Европске комисије о напредку Бугарске у области правосуђа и гласања о неповерењу влади премијера Бојка Борисова, активиране су две еклозивне направе испред седишта опозиционих странака Ред, закон и правда (РЗП) и Демократе за јаку Бугарску (ДЈБ).

Пет месеци раније, током посете четири европска комесара Бугарској, експлозивна направа активирана је испред седишта редакције медија Галерија.

До сада је полиција привела само Веселина Ермалева, који је у притвору због сумњи да је поставио екплозивну направу испред централе странке РЗП.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару