Читај ми!

Сукоби навијача у Сарајеву

У жестоким сукобима навијача сарајевског Жељезничара и сплитског Хајдука, у Сарајеву, повређено најмање 11 особа. Нереди избили пред пријатељски меч два клуба, који је потом отказан.

Пред почетак утакмице Жељезничар - Хајдук у Сарајеву, на стадиону "Грбавица" и око њега, око 17.30 часова, избили су сукоби навијача два фудбалска клуба. У нередима је повређено најмање је 11 особа и оштећено девет путничких возила, јавили су сарајевски медији.

Четири особе су, због тежине повреда, пребачене у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, саопштено је из Хитне помоћи. Портпарол сарајевске полиције Ирфан Нефић је изјавио да је повређен и један полицајац.

До сукоба је дошло када су навијачи Хајдука ушли на југ стадиона и почели да уништавају кореографију, коју су поставили домаћи навијачи. Потом су почели да пале транспаренте, након чега је уследила туча са навијачима домаћег клуба.

Очевици наводе да се и у насељу Социјално, удаљеном неколико стотина метара од стадиона "Грбавица", догодио сукоб две навијачке групе. У тучи су летеле флаше, бакље и камење, али је полиција успела да раздвоји супротстављене групе.

Навијачи Хајдука и Жељезничара сукобили су се и на мосту код зграде "Елeктропривреде", где су нападнута три комбија са навијачима Хајдука, после чега је дошло до опште туче у којој су запаљена два комбија и један аутобус.

Према незваничним информацијама и екипе Хитне помоћи имале су проблема са навијачима који су их гађали камењем. Сведоци сукоба кажу да сцене нису биле нимало безазлене, а неки тврде и да се чула пуцњава из ватреног оружја.

У близини стадиона Жељезничара су јаке полицијске снаге које покушавају да држе ситуацију под контролом. Жестоки нереди су трајали пуних 35 минута.

Жељезничар и Хајдук требало је да вечерас у 18.30 на "Грбавици" одиграју пријатељску утакмицу поводом прославе 90 година од оснивања сарајевског клуба.

Пошто је дошло до нерада, почетак меча је одложен за 19.00 часова, али је утакмица касније потпуно отказана.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару