Читај ми!

Оштра реторикa руши рејтинг

Предизборно заоштравање реторике хрватске премијерке Јадранке Косор умањилo њен лични рејтинг. Најпозитивнији политичар у земљи и даље је председник Иво Јосиповић, показују анкете.

Предизборно заоштравање реторике премијерке Јадранке Косор је погрешна комуникацијска стратегија која је умањила њен лични рејтинг, а могло би утицати и на пад рејтинга њене Хрватске демократске заједнице (ХДЗ), показује најновије месечно истраживање агенције "Промоција плус".

Најпозитивнији политичар у земљи и даље је председник Иво Јосиповић сa 43,6 одсто гласова, а на другом месту је гувернер Жељко Рохатински који је најпозитивнији за 8,6 одсто грађана. На трећем месту је лидер СДП-a Зоран Милановић с избором од 7,5 одсто, а председница ХДЗ-а Јадранка Косор je најпозитивнија за седам одсто грађана.

Јосиповић је позитиван за 85,4 одсто испитаних, а негативан за 7,5 одсто. Косорова је позитивна за 31,2 одсто, а негативна за 59 одсто испитаних.

Бивши премијер Иво Санадер и даље је на врху лествице негативног доживљаја грађана и тако га доживљава 26,3 одсто испитаних. На другом месту је актуелна премијерка Јадранка Косор коју је почетком октобра негативно доживљавало 22,4 одсто грађана.

Лева коалиција предвођена Социјалдемократском партијом (СДП), сa подршком од 36,7 одсто, и даље има велику предност у односу на актуелну владајућу коалицију, која ужива подршку од 23,4 одсто.

Социјалдемократска партија је и даље појединачно најача странка, са 28,4 одсто подршке, а ХДЗ је на другом месту сa 18,9 одсто. Трећа је Хрватска народна странка која је део леве коалиције, са 5,6 одсто.

Владу Хрватске подржава само 22 одсто грађана, док је 62,8 одсто не подржава. Њен рад оцењен је оценом 2,14.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару