Читај ми!

Радмановић упозорава Церића

Члан председништва БиХ Небојша Радмановић каже да писмо поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића, у којем без аргумената напада председника РС Милорада Додика "једна врста припреме за рат".

Писмо поглавара Исламске заједнице БиХ Мустафе Церића члановима Председништва и неким међународним званичницима је "врста припреме за рат" и не доприноси миру у БиХ, рекао је члан Председништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић.

Радмановић оцењује да је Церић себи дао за право да диктира шта ће радити Председништво, што је неприхватљиво.

"У БиХ имају три бискупа и пет владика и замислите кад би они сваки дан писали писма Председништву и захтевали да се нешто разматра", рекао је Радмановић и навео да је реис Церић у писму неаргументовано и истргнуто из контекста износио неистините тврдње, те вређао Додика.

Према Радмановићевим речима, Церић је обавестио "чланове Председништва и још неке међународне организације да се не треба чудити када се деси нешто крупније чиме ће се забавити и БиХ и Европа" и пажљиво ишчитавање писма показује да оно представља неку врсту припреме за рат.

Мустафа Церић је у писму скренуо пажњу на забринутост Бошњака због узнемирујућих изјава о муслиманима које долазе од "неких високих представника политичке власти у БиХ".

Реис-ул-улема Исламске заједнице БиХ тражи да буде заустављена реторика председника РС Милорада Додика, а поводом његових последњих изјава о судијама муслиманима и изјаве како не верује у добре намере муслимана, а "којом се шире предрасуде према муслиманима Бошњацима на основу њихове вере".

У писму се наглашава да та "реторика може произвести нове сукобе у БиХ и на Балкану", те се подсећа на "могућност да ти ставови постану мотивација екстремистима и терористима за чињење масовних убистава и напада на невине људе".

Исламска заједница у БиХ је саопштила да је "разочарана сазнањем да Радмановић, нажалост, уместо слања позитивне поруке муслиманима и осуде изјава којима се муслимани вређају и прети им се на верској основи, потврђује и стаје иза ставова које је Милорад Додик навео како муслимани не могу бити судије и како се не може имати поверења у муслимане".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару